NÖROLOJİK REHABİLİTASYON
Kurumumuzdan ücretsiz bir şekilde eğitim alabilen bedensel engelli bireyler aşağıda sıralanmıştır.
-
Serebral Palsi
-
İnme(Felç)
-
MS (Multiple Skleroz)
-
ALS / Lou Gehrig hastalığı
-
Guillain Barre Sendromu
-
Kas Hastalıkları
-
Parkinson Hastalığı
-
Denge bozuklukları
Kapsamlı bir terapi yaklaşımıyla her bir öğrencinin fiziksel, duygusal ve psikolojik bileşenleri bir arada ele alınır. Alanında uzman terapistler hareket yeteneği, güç, esneklik, işlevsel yetenek, denge ve ses sorunları yaşayan her öğrenciye özel terapi uygular. Terapistler, psikolog ve aile üyeleri ile bir ekip olarak terapinin her aşamasında birlikte hareket edilir.
Nöroloji terapistlerinin kullandığı yöntem ve terapi teknikleri
-
Terapatik egzersiz ve denge faaliyetleri
-
Yardımcı ekipman / cihazları kullanarak yürüme eğitimi
-
Ayırma, destekleme ve özel terapi cihazlarının kullanımı
-
Nörolojik hareket ve aktivite kalıplarının yeniden öğretilmesi
-
Uyarlanabilir rekreasyon ve spor faaliyetleri
-
Telafi edici teknikler ve stratejileri
-
Konuşma, dil ve yutma terapileri
-
Yardımcı teknoloji
-
Tekerlekli sandalye hizmetleri ve oturma değerlendirmeleri
Felç rehabilitasyonu: Felç beyin ya da omurilik hasarı nedeniyle vücudun tamamında ya da sadece belirli bir kısmında görülen hareket ve his kaybıdır. Felç rehabilitasyonu ile öncellikle bireyin günlük aktivitelerini yerine getirebilmesi hedeflenir. Örneğin beslenme ve yıkanma gibi zorunlu ihtiyaçların yeniden hasta tarafından giderilebilmesi için çalışılır. Fizyoterapi ve rehabilitasyon ile vücudun bazı işlevlerinin geri kazandırılması ve hastanın kendini daha iyi hissetmesi sağlanır. Felç terapisinde bireyin yakınlarının da bilinçlendirilmesi çok önemlidir. Bireyin terapi sürecine evde uygulanması gereken egzersiz ve terapi süresince destek vermesi gerekir.
Omurilik rehabilitasyonu: Omurilikte meydana gelen hastalıklarında terapisinde uygulanan yöntemlerdir. Omuriliğin herhangi bir nedenden dolayı işlevini kaybetmesi ya da işlevini tam olarak yerine getirememesi gibi sorunlarda bireye omurilik rehabilitasyonu uygulanır ve öğrencinin yeniden hareket kabiliyetini kazanması hedeflenir.